Om mig


Namn: Johnna Gilljam

Bor: I hus, på landet. Mellan Nynäshamn och Södertälje. 

Familj: Make och två barn + några extra barn. Alla vuxna nu! 

Ålder: Snart 45 år

Yrke: Skolledare till vardags. Annars passionerad odlare och föreläsare. Mindfulnessinstruktör. 


Hållbar livsstil... och tomatkärlek! 

En av mina passioner är tomater! Någon kanske ställer sig frågan varför? Det självklara svaret för mig är, hur kan man inte vara passionerat förälskad i tomater? Alla dessa tomater med olika häpnadsväckande former, smaker och färger. Stora som små, sköra ynkliga småplantor till rubusta jättebuskar... 

Jag menar, har du ätit en solmogen och varm Marmande så saften rinner runt munngiporna och handen som du håller bifftomaten i, och sakta ner för handleden? 

Eller har du kokat den finaste tomatsåsen under flera timmar på tomater som San Marzano 2 och sedan smakat av den? Har du upplevt den smakexplosion som nu väntar? 

Kanske har du tillagat och ätit en Gazpacho på finaste hemodlade tomater en varm sommardag och känt hur syrligheten och sötman balanserar i gommen? 

Eller har smakat den godaste tomatsalladen som tillbehör till huvudrätten, en grillad köttbit kanske och du upptäcker att du inte behöver mer än själva tomatsalladen för att känna lycka? Möjligheterna är många! 

Jag odlar tomater på längden och tvären, så många som möjligt. Sen drygt 15 år tillbaka bor jag ute på landet tillsammans med familj, nu vuxna barn. Jag har höns, katt och hundar samt en och annan dammråtta. Vi har en köksträdgård, Glädjehus som är ett kretsloppshus, en mindre lund som meditationsträdgård och jag ska anlägga "fin-trädgård" för upplevelse. 

Jag försöker kombinera min livstil med mitt vardagsarbete. Jag gillar mitt arbete och utvecklas av det. Dock behöver jag mina passioner och vill leva en hållbar livsstil. Jag brukar uppfatta mig själv som resonabel och medveten men när det gäller tomater vete kattten, det är kanske det som gör det till en passion? 

Jag heter Johnna Gilljam och kallas för Bondjäntan. Och jag älskar tomater!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar